let's blog

Gepubliceerd op 11 september 2018 om 14:28

Onder het moto " live the life you love ; Love the life you live"  is vandaag het moment aangebroken om een idee waar ik al langer mee speel, gewoon tot uitvoering te brengen.

Voila bij deze begin ik te bloggen.

Lang geleden, toen ik nog een schoolgaand Anneliesje was, had ik al het idee om ooit eens een boek te schrijven.   Geen enkel huiswerk vond ik zo fijn als het schrijven van een opstel.  Waar de meerderheid van de klas dit een echte kwelling vond en met moeite een half blaadje volgeschreven kreeg, kwam ik steevast met minstens 3 pagina's verhaallijn   af.  Ik schreef graag en de woorden kwamen vanzelf.  Een grote prater ben ik nooit geweest en de kans is wel heel klein dat ik dat ooit nog zal worden.  Ik betwijfel ook enigszins of een spraakwaterval een goede luisteraar kan zijn.   Maar schrijven - durf ik met enige bescheidenheid zeggen -  dat ligt me wel.

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om zo maar wat woorden  op het net te gooien.    Graag wil ik deze blog gebruiken om het over mindfulness en de toepasbaarheid in het dagelijkse leven hebben.  Geen hoogdravende redevoeringen maar met een kwinkslag en enig gevoel voor humor.  Sommige mensen die een mindfulness-training volgen, denken wel eens dat je een soort van alwetende almacht  bent als trainer.  Geloof me als ik zeg dat dat beeld echt niet klopt.   Ik ben een gewone vrouw, moeder en echtgenote met alle twijfels die eigen zijn aan de meeste vrouwen, moeders en echtgenotes.    Mindfulness biedt me wel een heel waardevolle tool om standvastiger in het leven te staan.   Wanneer ik dus toch eens de bal dus compleet misgeslagen heb, door het lint ben gegaan of mezelf uitgeput heb in allerlei moetens die niemand me oplegt buiten ikzelf, vergeef ik mezelf en laat het los.  En ja het maakt je ook wel  rustiger doordat je beter kan relativeren, meer in het heden staat , dankbaarder bent voor de dingen die je wel hebt of kan,... En ongetwijfeld zijn er nog zaken waar ik nu niet meteen aan denk.

De bedoeling zou zijn om  vertrekkende van een quote het acht weken programma toe te lichten.  Gewoon mijn visie, toegelicht met mijn voorbeelden.  Omdat  ik geloof in mindfulness en omdat ik graag schrijf.  

Heb je zelf een leuke quote waar je een tekstje rond wil? Wil je over een bepaald thema meer toelichting krijgen? laat het gerust weten in reactie bij dit of latere artikels.  Veel leesplezier

Reactie plaatsen

Reacties

An
6 jaar geleden

Super leuke blog! Leest vlotjes! Volgende quote om iets rond te schrijven! Everything happens for a reason! Kijk er al naar uit om jou visie hierover te lezen!!!

Anne-Lies
6 jaar geleden

Bedankt voor de leuke reactie. Ik laat je spreuk even zakken en zal er dan zeker iets over schrijven. als je de facebookpagina volgt, ben je altijd up to date wanneer een nieuw artikel wordt gepubliceerd!